Metaalbedrijven presteren beter met MKG5 Metaalbedrijven presteren beter met MKG5

MKG5 ERP-systeem

MKG5 ERP systeem voor metaalbedrijven
MKG5: Compleet ERP systeem voor de metaalonderneming met een uitgebreide administratie

MKG5
ERP systeem voor metaalbedrijven

MKG5 ERP-systeemERP systeem (beschikbaar in de cloud of op eigen server) voor het metaalbedrijf met een uitgebreide administratie:

• betrouwbaar en geavanceerd
• maatwerk is overbodig
• geïntegreerde financiële administratie


Overzicht aanwezige modules:

  relatiebeheer / CRM

  verkoop

  inkoop

  productie

  planning

  urenregistratie

  Shop Floor

  artikelbeheer

  voorraad

  partijregistratie

  productconfigurator

  financieel

  managementinformatie

  ketenintegratie

  dashboardsMKG5 startscherm; jouw persoonlijke startscherm met moduleknoppen, grafieken en rapporten.
Persoonlijke startpagina
Creëer je eigen startpagina en deel je scherm in, zoals jij dat wilt. Modules die je veel gebruikt, grafieken en rapporten die je vaak nodig hebt. Sommige knoppen laten je zien welke acties nog niet zijn voltooid.
Overzichtelijke rapporten
Presenteer de rapporten die voor jou belangrijk zijn, zoals uren per medewerker of machine, of omzet per debiteur. In één oogopslag inzicht in je relevante KPI’s.
Snel zoeken
Zoek door het hele pakket, bijvoorbeeld op de omschrijving van een bepaald product. Hoe je wilt zoeken en welke zoekresultaten je wilt, dat bepaal je zelf. Of je het bijbehorende artikel zoekt of de tekening met revisie en positienummer, het is eenvoudig in te stellen.
MKG5 overzichtelijk Excel structuur; in de live document preview eenvoudig jouw offertes, opdrachtbevestigingen, pakbonnen en facturen opmaken.
Snelle orderinvoer
Een overzichtelijke Excel structuur maakt snelle invoer vanaf het toetsenbord mogelijk. De afhandeling is in één scherm. Bepaal hierbij zelf de tab volgorde en voorkom muishandelingen.
Status per orderregel
Check in één oogopslag de status van de orderregel. Is de order bevestigd, kan de pakbon al worden gemaakt? Elke regel laat duidelijk zien welke actie je hierna kunt of moet gaan doen. Bewaak de voortgang van je orderproces.
Wijzigingen in beeld
Met de live document preview zie je direct het gevolg van elke wijziging op je scherm. Zo controleer je snel en eenvoudig je offertes, opdrachtbevestigingen, pakbonnen en facturen voordat die de deur uitgaan.
MKG5 planning; geeft inzicht in capaciteit, meldingen bij knelpunten en betrouwbare levertijden.
Inzicht in capaciteit
Bij het binnenhalen van een nieuwe opdracht kun je snel een uitspraak doen aangaande de interne haalbaarheid en de leverdatum. Je hebt direct inzicht in de beschikbare capaciteit ten opzichte van het reeds geplande werk.
Meldingen bij knelpunten
De planner is niet geïnteresseerd in de zaken welke goed lopen. De focus moet liggen op de knelpunten. Hiervoor krijgt de planner actief meldingen gepresenteerd bij problemen met betrekking tot zaken als materialen, starttijden, levertijden, achterstanden.
Rust in het bedrijf
Een goede planning laat verkopers betrouwbaardere uitspraken doen over levertijden en informeert medewerkers beter over de productieplanning. Ingrijpen als het eigenlijk te laat is, behoort nu tot het verleden. Een goede planning schept rust in je bedrijf en op de werkvloer.
MKG5 Shop Floor Control; geeft informatie op de werkvloer over werkzaamheden per machine, beschikbaarheid van materiaal en relevante orderdocumenten zoals bijvoorbeeld tekeningen.
Informatievoorziening op de werkvloer
Goede informatievoorziening leidt tot minder geloop van werkvoorbereiding en de productiemedewerkers. Stuur de werkvloer aan met actuele informatie en geef daarbij ruimte voor meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
Shop Floor Control van A tot Z
Shop Floor Control is een volledige ERP werkplek voor de productievloer. Denk hierbij aan inzicht in de geplande werkzaamheden per machine, de beschikbaarheid van het materiaal en het verantwoorden van de uren(urenregistratie). Hierbij is specificatie van bijvoorbeeld aantallen, afkeur en opmerkingen mogelijk.
Documenten koppelen
Koppel tekeningen en andere relevante documenten aan je calculatie. Zo is meteen duidelijk welk eindproduct je gaat maken. Alle documenten zijn direct beschikbaar voor de productie, als jouw offerte een order wordt.
MKG5 Cockpit van mijn bedrijf; geeft inzicht in zaken als onderhandenwerk, kostprijs, marges, voorraad, bedrijfsresultaat, logistiek en boekhouding.
Cockpit van je bedrijf
In de module ‘Mijn Bedrijf’ worden alle gegevens samengebracht en kan op allerlei manieren data gepresenteerd worden op een voor jou logische manier. Deze doorsnedes kunnen door de geïntegreerde boekhouding zowel logistiek als financieel zijn.
Sturing op kengetallen
Welk resultaat haalt het bedrijf en waar komt dat resultaat vandaan? Welke machine draait goed, waar wordt het meeste verdiend? Wat is het onderhandenwerk en wat is de kostprijs? Inzicht is gewenst. Met MKG kan gestuurd worden op marges en kengetallen.
Financiële consequenties
Voor MKG is een ERP pakket pas een goed ERP pakket als het beschikt over een volledig geïntegreerde financiële administratie. Hoe kun je anders de financiële consequenties van de logistieke handelingen goed volgen? Denk aan het bepalen van de onderhandenwerkpositie en de voorraadpositie op peildatum.

ERP systeem met actieve signalering

Controle met actieve signalering in MKG5

Het MKG5 ERP-systeem is een speciaal ontwikkeld standaardpakket voor het metaalbedrijf. Wij hebben het pakket oren en ogen gegeven die je helpen jouw processen te bewaken. Je kunt daarmee zelf situaties aangeven waarin het pakket jou actief moet signaleren. Denk hierbij aan de bezettingsgraad, leverbetrouwbaarheid of orderintake die onder het gewenste niveau dreigen te dalen. Bijzonder handig bij het uitvoeren van de dagelijkse operationele controles.

Waarom ERP-systeem van MKG?
 • Optimalisatie van
  processen

  MKG ERP is een compleet softwarepakket, maatwerk is overbodig. De volledigheid maakt workflow optimalisatie mogelijk en reduceert overtollige werkzaamheden. Branche- en kennispartner MKG helpt je hierbij en laat je bedrijf beter presteren.

 • Afhandeling in één
  ERP scherm

  Elk scherm is geoptimaliseerd voor de gebruiker. Het biedt relevante informatie en toont de uit te voeren acties. Complete procesafhandeling is daardoor in één scherm mogelijk, wat het ERP-gebruik eenvoudig maakt.

 • Volledig financieel
  geïntegreerd

  Met MKG heb je logistieke en financiële procesafhandeling onder één dak. Een extra boekhoudpakket is niet nodig. De administraties sluiten altijd aan, wat je meer grip geeft op de bedrijfsvoering. Financiële integratie werkt efficiënter.

 • Op naar
  ketenintegratie!

  Jouw bedrijf bevindt zich in een keten. Klanten en leveranciers moeten op je kunnen bouwen en vertrouwen. Optimaliseer daarom niet alleen je interne, maar ook je externe processen. De ketenpositie wordt daarmee verbeterd.