Draaien en frezen (verspaning) met MKG ERP

Voor een verspanend bedrijf is inzicht in de machinebezetting en ordervoortgang van belang om flexibel te blijven. Van enkelstuks tot grote series en van order- tot voorraad gestuurd produceren zijn kenmerkend. Daarbij komt het vaak voor dat een gedeelte van de orders terugkerend is en snel verwerkt moet worden.

Doordat de werkvoorbereiding van deze artikelen vastgelegd is in de bijbehorende stuklijst, wordt de productieorder automatisch aangemaakt met de juiste werkvoorbereiding en planningsinfo. De hieraan gekoppelde documenten zoals tekeningen en meetrapporten, maar ook programma’s en gereedschapslijsten zijn direct inzichtelijk op de werkvloer.

Je blijft concurrerend door flexibel te produceren met optimale bezetting en een goede kwaliteitsbeheersing. Termen als bemand- , man arm- , onbemand- en 24/7 produceren zijn hierbij vanzelfsprekend.


Combinaties


De MKG ERP software is een standaardpakket voor de metaalbranche met alle functionaliteiten om uw bedrijfsprocessen aan te sturen. De softwarefunctionaliteit wordt volledig afgestemd op uw bedrijf met de gewenste diepgang, waarbij combinaties van diverse branches mogelijk zijn. Wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak?

In je bedrijfsvoering kan het volgende wenselijk zijn:

op afdelings- en machineniveau plannen (capaciteit of detail)

voorraad- en ordergestuurd produceren

sturen op machinebezetting

uren verantwoorden en procescontrolevragen middels Shop Floor Control

vastleggen van materiaalcertificaten op ingekochte materialen

volledige traceerbaarheid van herkomst en bestemming van producten

kunnen calculeren met mm, kg en handelslengtes