Machinebouw en assemblage met MKG ERP

Als machine- of apparatenbouwer produceer je complete machines of modules ervan. Deze kunnen een eenmalig of terugkerend karakter hebben. Je ontwerpt zelf of krijgt de tekeningen (digitaal) aangeleverd. In alle gevallen zijn levertijdbewaking, budgetbewaking en doorlooptijdbewaking voor de projectbeheersing van jouw machinefabriek van cruciaal belang.

Met een goede vertaling naar een stuklijst, worden de eindproducten en halffabricaten inzichtelijk. Hierdoor kan de machine in fases gepland worden en de halffabricaten op verschillende momenten vrijgegeven worden voor productie. Zo zijn zij tegelijkertijd klaar, waarna bijvoorbeeld de eindassemblage tijdig plaats kan vinden.

Bij assemblage is tijdige inkoop en voorraadbeheersing een belangrijk onderdeel van het proces. Bij het plannen van de assemblage order worden de benodigde voorraad- en inkoopadviezen gegenereerd. De mogelijke probleeminkopen zijn dan direct onder de aandacht.

Door gebruik te maken van de planning, worden de materiaal- en uitbestedingsadviesdata automatisch bijgewerkt met de actuele planning en wordt de projectvoortgang gedetailleerd inzichtelijk.

Kortom, MKG biedt machinefabrieken een volledige projectadministratie.


Combinaties


Het MKG ERP systeem is een standaardpakket voor de metaalbranche met alle functionaliteiten om uw bedrijfsprocessen aan te sturen. De softwarefunctionaliteit wordt volledig afgestemd op uw bedrijf met de gewenste diepgang, waarbij combinaties van diverse branches mogelijk zijn. Wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak?

In je bedrijfsvoering kan het volgende wenselijk zijn:

stuklijsten kunnen inlezen vanuit een CAD systeem

snel en eenduidig een offerte of order maken middels de productconfigurator

project bewaken via de planning en voor- en nacalculatie vergelijking

assemblageplanning op medewerkerniveau

documenten digitaal beschikbaar op de werkvloer bij gebruik van Shop Floor Control

volledige traceerbaarheid van herkomst en bestemming van producten, incl. eventuele materiaalcertificaten

inzicht in gereserveerde en vrij beschikbare voorraad middels partijregistratie

sturen op doorlooptijd en kostprijsontwikkeling van de nacalculatie bij lopende projecten

in termijnen kunnen factureren

diverse ontkoppelpunten worden ondersteund
(zoals bijvoorbeeld ETO, MTO, MTS, ATO)