Metaalbedrijven presteren beter met MKG3 in de cloud Metaalbedrijven presteren beter met MKG3 in de cloud

MKG3 ERP software

Maak real-time een offerte op met MKG3 ERP-software.
MKG3: Complete ERP-software voor de metaalonderneming met een basis administratie.

MKG3
ERP cloudsoftware voor metaalbedrijven


MKG3 ERP softwareEen volledig softwarepakket voor het metaalbedrijf met een basis administratie:

• standaard voor metaalbedrijven
• eenvoudig en snel operationeel
• overal online beschikbaar via de cloud
aantrekkelijk starterspakket


Overzicht aanwezige modules:

  relatiebeheer / CRM

  offertes & calculaties

  pakbon & factuur

  opdrachten & werkbonnen

  inkoop

  artikelbeheer

  urenregistratie

 
boekhouding (optioneel)

 
Shop Floor (optioneel)

  managementinformatie
Maak kennis met de modernste ERP oplossing voor de metaal.

Meer controle


Meer controleVragen beantwoorden, spoedklussen, offertes, pakbonnen en facturen maken. Dit alles kan veel tijd in beslag nemen. En het plaatsen van inkooporders, de urenverantwoording, de nacalculatie en de boekhouding behoren ook nog eens tot de dagelijkse werkzaamheden. Op momenten dat het erg druk is, leidt dit snel tot chaos, zoals ook bij Frank de Keizer.

Bekijk in de video hoe Frank het overzicht en de controle over zijn bedrijfsprocessen terugkrijgt. Kijktijd 1:42 min.Efficiënter


EfficiënterMKG3 is een betaalbare softwareoplossing, speciaal voor de kleinere metaalbedrijven. Doordat je alles in één systeem invoert, voorkom je dubbel werk, blijft je order- en productieadministratie overzichtelijk, kun je efficiënter werken en jouw klanten nóg beter bedienen. Hierdoor zul je uiteindelijk veel beter presteren!Minder repeterend werk, maar controle, grip en overzicht

Opstartpakket

Dagdeel 1:

Installeren
Huisstijl implementeren
Inrichten

op
afstand

Dagdeel 2:

Basiscursus MKG3

op
locatie

Import van je relaties

gratis

De eerste 3 maanden MKG3 Boekhouding

gratis


* Bij afname van MKG3 boekhouding


Voordelig opstarten

Kosteloos importeren van jouw relaties

In 2 dagdelen operationeel

De eerste 3 maanden MKG3 Boekhouding gratisProfiteer nu van onze opstartaanbieding:


Standaardtarieven MKG3:

Standaardtarieven MKG3:

Per maand

MKG3

Per gelijktijdige gebruiker

€ 72,50

Optioneel

MKG3 Boekhouding

Per bedrijf

€ 39,95

MKG3 Shop Floor

Per medewerker

€ 9,95

Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Tarieven gelden vanaf 1 september 2021, zijn inclusief cloudserver met back-up- en beveiligingsfaciliteiten en zijn exclusief btw.


Lees gemakkelijk bankafschriften in in MKG3 ERP-software.

MKG3 BoekhoudingAls optie is MKG3 uit te breiden met boekhouding. Een volledig geïntegreerd boekhoudpakket voor slechts € 39,95 per maand*. Er is dan geen koppeling met andere boekhoudsoftware nodig.

ERP software met complete boekhouding
in één systeem
Betalingen verwerken en het inlezen van bankafschriften
Open posten bewaken en aanmaningen genereren
Altijd en direct inzage in het bedrijfsresultaat
 
* Eenmalige kosten inrichten financiële
module € 195,-
* Boekhoudpakket is alleen in combinatie met MKG3 basis ERP, alleen boekhouden is niet mogelijk.


MKG3 Shop Floor

MKG3 Shop FloorMKG beschikt over een gedetailleerde urenregistratie. Dit is nodig om tot een goede nacalculatie van een order te komen. Hierbij zijn man/machine-uren van doorslaggevende factor voor de (kost) prijs van de order.

Naast het handmatig verwerken van uren kent MKG3 nu ook een Shop Floor functionaliteit. Voor slechts €9,95 per medewerker per maand* kan er via een webinterface de volgende werkzaamheden eenvoudig worden verantwoord:

het boeken van uren (inclusief clusteren, meerdere machines tegelijk bedienen, onbemande bewerkingen)

bewerkingen en productieorders gereed melden

gekoppelde documenten van de order inzien

aantallen en afkeur meldenDe uren kunnen zowel realtime als achteraf ingevuld worden. De webinterface is momenteel geoptimaliseerd voor een desktop.

*

Voor in het gebruik nemen van de Shop Floor dient er een cursus te worden gevolgd van 1 dagdeel.MKG3 startscherm; jouw persoonlijke startscherm met moduleknoppen, grafieken en rapporten.
Persoonlijke startpagina
Creëer je eigen startpagina en deel je scherm in, zoals jij dat wilt. Modules die je veel gebruikt, grafieken en rapporten die je vaak nodig hebt. Sommige knoppen laten je zien welke acties nog niet zijn voltooid.
Overzichtelijke rapporten
Presenteer de rapporten die voor jou belangrijk zijn, zoals de lopende verkooporders. In één oogopslag inzicht in de status van je orderportefeuille. Real time en gerangschikt op leverdatum, op debiteur of op ordernummer.
Snel zoeken
Zoek door het hele pakket, bijvoorbeeld op de omschrijving van een bepaald product. Hoe je wilt zoeken en welke zoekresultaten je wilt, dat bepaal je zelf. Of je het bijbehorende artikel zoekt of de tekening met revisie en positienummer, het is eenvoudig in te stellen.
MKG3 overzichtelijk Excel structuur; in de live document preview eenvoudig jouw offertes, opdrachtbevestigingen, pakbonnen en facturen opmaken.
Eenvoudig calculeren
Calculeer eenvoudig je offertes, bijvoorbeeld via de versnelde rekenmethode. Je hebt meteen inzicht in de prijzen van de materialen en de bewerkingen die je nodig hebt om je product te maken. Zo onderbouw je elke offerte met een goede calculatie.
Afbeeldingen gebruiken
Maak ERP voor jouw medewerkers nog gebruiksvriendelijker door afbeeldingen toe te passen. Denk hierbij aan afbeeldingen van machines, bewerkingen, artikelen en personen.
Documenten koppelen
Koppel tekeningen en andere relevante documenten aan je calculatie. Zo is meteen duidelijk welk eindproduct je gaat maken. Alle documenten zijn direct beschikbaar voor de productie, als jouw offerte een order wordt.
MKG3 Vind en hergebruik alle historische gegevens en tevens in de live document preview eenvoudig jouw offertes, opdrachtbevestigingen, pakbonnen en facturen opmaken.
Historische orders
Vind en hergebruik alle verkooporders, ook de historische. Dat gaat snel en simpel via de optie uitgebreid zoeken. Je kunt volledige orders kopiëren of alleen de orderregels die je nodig hebt. Geen overbodig invoerwerk meer.
Status per orderregel
Check in één oogopslag de status van de orderregel. Is de order bevestigd, kan de pakbon al worden gemaakt? Elke regel laat duidelijk zien welke actie je hierna kunt of moet gaan doen. Bewaak de voortgang van je orderproces.
Wijzigingen in beeld
Met de live document preview zie je direct het gevolg van elke wijziging op je scherm. Zo controleer je snel en eenvoudig je offertes, opdrachtbevestigingen, pakbonnen en facturen voordat die de deur uitgaan.
MKG3 Complete boekhouding; waar je eenvoudig jouw openposten bewaakt, in enkele stappen aanmaningen kunt genereren of je btw-aangifte doet.
Complete boekhouding
Kies voor de module Financieel en je hebt een complete boekhouding tot je beschikking. De module is volledig geïntegreerd in je pakket. Meteen inzicht in je open posten, eenvoudig je betalingsverkeer regelen of je btw-aangifte doen.
Open posten bewaken
Krijg in één oogopslag een duidelijk overzicht van je open posten. Welke debiteur moet nog betalen? Om welke orders gaat het? Hoe groot is de betalingsachterstand? Filter op vervaldatum en je weet meteen welke vervolgacties je moet doen.
Aanmaningen genereren
Genereer in slechts enkele stappen een overzichtelijk rapport, bijvoorbeeld een aanmaning op basis van de openstaande posten. Dit soort rapporten bieden je niet alleen inzicht en overzicht, maar helpen je ook duidelijk te communiceren met je klant.
MKG3 Shop Floor
Urenregistratie
Om tot goede inzichten te komen in de kostprijs van een product of voor het bepalen van de prijs richting de klant, beschikt MKG over een gedetailleerde urenregistratie. Alle directe, indirecte, afwezigheids- en overuren zijn inzichtelijk.
Shop floor
Shop Floor is een volledige ERP werkplek voor de productievloer. Denk hierbij aan inzicht in de geplande werkzaamheden en het verantwoorden van de uren(urenregistratie). Alle uren worden direct in het systeem vastgelegd. Hierbij is specificatie van bijvoorbeeld aantallen, afkeur en opmerkingen mogelijk.

MKG3 of MKG5?MKG3 is ERP-software die 100% is afgestemd op het metaalbedrijf met een basisadministratie. Het is volledig en eenvoudig in gebruik. Met MKG3 heb je één ERP-systeem voor relatiebeheer, calculatie, verkoop, inkoop, werkvoorbereiding, productie, urenregistratie en desgewenst ook voor de gehele financiële administratie.


Schematische weergave van MKG3 ERP software met deelprocessen; Verkoop en calculatie, werkvoorbereiding, productie en nacalculatie, levering en facturatie en de boekhouding.

Schematische weergave MKG3 ERPDe software geeft je een helder inzicht in lopende orders, leverdata, werkvoorraad, productie, nacalculatie, winst, verlies etc. Het is gebruiksvriendelijk, waardoor je bijvoorbeeld spoedorders makkelijk kunt afhandelen. MKG3 is aantrekkelijk geprijsd, snel operationeel en werkt in de cloud zodat je bedrijfsdocumenten in een handomdraai overal beschikbaar zijn.

Meer diepgang vereist?

Mocht jouw bedrijfsvoering direct of op enig moment specifieke diepgang vereisen, dan kun je gebruik gaan maken van MKG5. Voorbeelden hier van zijn:

MKG3 beschikt alleen over ‘behoeftevoorziening’. Met MKG5 kan je voorraad registreren en vragen beantwoorden zoals: ‘Wat is mijn technische, economische of vrije voorraad? Hierbij is partijregistratie ook mogelijk. Daarnaast beschik je met MKG5 over complete traceerbaarheid van goederen en materialen en is uitgebreid certificaatbeheer mogelijk.

Het MKG Shop Floor Control programma biedt de medewerker op de productievloer direct en eenvoudig toegang tot productie informatie. Via een touch screen kan hij nu:

uren verantwoorden en specificeren (bv. aantallen, afkeur en opmerkingen)

inzicht krijgen per machine van de geplande werkzaamheden

voortgang inzien van de order per bewerkingsstap

historie van de uren raadplegen

tekeningen en andere documenten raadplegen

kwaliteitsregistratie uitvoeren, zoals afkeur melden met oorzaak

MKG3 presenteert je heldere weekoverzichten met wanneer welke order opgepakt moet worden. MKG5 gaat hierin verder en geeft je inzicht in capaciteit en recources. ` De planningssoftware geeft daarbij tijdig de signalen die de doorlooptijd beïnvloeden:

materialen die niet aanwezig zijn (materiaalbehoefteplanning / MRP-1)

bewerkingen die niet op tijd starten (capaciteitsplanning / MRP-2)

uitbestedingen die niet op tijd binnen komen

achterstanden

online inzicht in de ordervoortgang als er gebruik wordt gemaakt van Shop Floor Control

Gebruik je productfamilies met veel varianten, dan biedt de productconfigurator de mogelijkheid om eenvoudig een product samen te stellen en deze te offreren. Dit kan op basis van zelf te definiëren parameters en formules met de volgende mogelijkheden:

het onder voorwaarden opnemen van:

- halffabricaten
- materialen
- bewerkingen
- uitbestedingen

het berekenen van:

- aantallen en afmetingen
- bewerkingstijden

het automatisch opbouwen van teksten op offertes of orders

Een goede offerte opstellen is nu veel eenvoudiger en makkelijker te controleren.

Het is sneller, eenduidig en geeft minder fouten. Een positief gevolg is dat bij opdracht het vervolg ook vlotter verloopt, alle productie informatie is immers aanwezig. Tevens leidt het tot betrouwbare bewerkingstijden, wat weer belangrijke ingrediënten zijn voor een goede planning.

In MKG5 is het mogelijk om ISO- of kwaliteitsprocedures te borgen. Een voorbeeld hiervan is om gebruik te maken van de erkende 8D rapportage. Hierdoor kan in 8 fases de oorzaak van het probleem gevonden worden. De 8D methode kan ook worden gebruikt voor product- en procesverbetering (en dus problemen voorkomen).

In MKG3 kan de basis boekhouding worden gedaan, MKG5 heeft een mogelijkheid tot het voeren van uitgebreide boekhouding

Voor MKG is een ERP pakket pas volledig als het beschikt over een volledig geïntegreerde financiële administratie. Hoe kun je anders goed de financiële consequenties van de logistieke handelingen volgen?

Uit alle verwerkingen in de verschillende modules komen journaalposten die worden verwerkt in de financiële administratie. De journaalposten die automatisch worden aangemaakt zijn volledig onderbouwd en kunnen (ook historisch) volledig worden getraceerd.

De financiële administratie van MKG5 is zeer volledig en biedt onder meer:

meerdere valuta

geautomatiseerd inlezen bankafschriften

inlezen/importeren van inkoopfacturen (PDF, XML etc)

telebankieren

kostenplaatsen

BTW/ICL aangifte

consolideren

liquiditeitsprognose

kredietbewaking

IBAN voorbereid

XML Auditfile Financieel (uitwisselen met bijvoorbeeld uw accountant)

Het gros van de orders en facturen wordt dagelijks nog door metaalbedrijven handmatig ingevoerd en hier is veel winst te behalen. In samenwerking met Supplydrive voert MKG integratietrajecten uit die zich direct laten terugverdienen:

reducering invoertijd 50% tot 90%

verlagen foutkans invoer artikelen, aantallen en prijzen naar 0%

verbetering samenwerking in de toeleverketen

Voor meer informatie over Supplydrive: www.supplydrive.com

Waarom ERP van MKG?
 • Optimalisatie van
  processen

  MKG ERP-software is een compleet softwarepakket in de cloud, maatwerk is overbodig. De volledigheid maakt workflow optimalisatie mogelijk en reduceert overtollige werkzaamheden. Branche- en kennispartner MKG helpt je hierbij en laat je bedrijf beter presteren.

 • Afhandeling in één
  ERP software scherm

  Elk scherm is geoptimaliseerd voor de gebruiker. Het biedt relevante informatie en toont de uit te voeren acties. Complete procesafhandeling is daardoor in één scherm mogelijk, wat het ERP-gebruik eenvoudig maakt.

 • Volledige Boekhouding
  geïntegreerd

  Met MKG heb je logistieke en financiële procesafhandeling onder één dak. Een extra boekhoudpakket is niet nodig. De administraties sluiten altijd aan, wat je meer grip geeft op de bedrijfsvoering. Financiële integratie werkt efficiënter.

 • Op naar
  ketenintegratie!

  Jouw bedrijf bevindt zich in een keten. Klanten en leveranciers moeten op je kunnen bouwen en vertrouwen. Optimaliseer daarom niet alleen je interne, maar ook je externe processen. De ketenpositie wordt daarmee verbeterd.

 • Metaalbedrijven presteren
  beter met MKG ERP-software in de cloud

  Vraag hier vrijblijvend een gratis demo aan:

  Momenteel is er een storing. Helaas kunnen wij jouw aanvraag niet afhandelen. Probeer het later opnieuw of bel ons tijden kantooruren. Onze excuses voor het ongemak.

      * verplicht invullen

  Hartelijk dank voor je interesse. We streven er naar om binnen 1 werkdag te reageren.


  Of bel tijdens kantooruren op tel.nr:
  Bel ons vandaag. +31 (0) 74 - 24 23 654
  MKG is Smart Industry ambassadeur en is lid van Verenigde Maakindustrie Oost en High Tech Platform. MKG gebruikt OpenEdge van Progress.