Gereedschappen maken met MKG ERP software

Een te maken gereedschap, stempel of matrijs kan complex zijn. Een goede werkvoorbereiding is van belang voor een eenduidige overdracht naar de werkvloer. Door deze op te bouwen als stuklijst, worden de eindproducten en halffabrikaten inzichtelijk. De bijbehorende materialen, bewerkingen en uitbestedingen worden gedetailleerd beschreven.

Werkvoorbereiding, planning en inkoopadviezen zijn hierdoor geborgd tijdens het productieproces. Door het registreren van inkopen en bewerkingstijden op de productieorders is de nacalculatie direct inzichtelijk. Door gebruik te maken van de planning, is de voortgang inzichtelijk waardoor de diverse productiestappen tijdig plaatsvinden.

Indien u tevens gebruik maakt van de planning binnen MKG, bent u in staat uw product in fases te plannen. Dit houdt in dat halffabrikaten op verschillende momenten in productie kunnen gaan met als doel tegelijkertijd klaar te zijn, zodat de volgende assemblage stap plaats kan vinden.


Combinaties


Het MKG ERP systeem is een standaardpakket voor de metaalbranche met alle functionaliteiten om uw bedrijfsprocessen aan te sturen. De softwarefunctionaliteit wordt volledig afgestemd op uw bedrijf met de gewenste diepgang, waarbij combinaties van diverse branches mogelijk zijn. Wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak?

In je bedrijfsvoering kan het volgende wenselijk zijn:

snel en makkelijk offreren op basis van parameters

met of zonder artikelen werken

eenvoudig omgaan met verschillende eenheden (oppervlakte, lengte, gewicht, etc.)

sturen op orders (aantallen, soort behandeling, oppervlakte, etc.)

uren verantwoorden en registratie van de procesparameters middels Shop Floor Control

volledige traceerbaarheid van herkomst en bestemming van producten