Metaalbedrijven presteren beter met MKG3 in de cloud Metaalbedrijven presteren beter met MKG3 in de cloud


Optimaal verspanen in
uw digitale fabriekOptimaal verspanen in
uw digitale fabriek


Wat is uw volgende stap?

De meeste bedrijven zijn nog steeds gefocust op het produceren van het beste product, terwijl de processen er omheen steeds belangrijker worden. Door slimme samenwerking tussen systemen en partijen, wordt beschikbare data omgezet in procesinformatie. Hiermee wordt niet alleen winst behaald, maar kan ook de juiste keuze gemaakt worden in het proces.

Bijvoorbeeld het inzetten van de juiste machine met juiste randapparatuur, een goede voortgangsbewaking, gereedschapsmanagement, machinestatus en een geïntegreerd proces.

Hiermee wordt niet alleen (tijd)winst behaald, maar kan ook de juiste keuze gemaakt worden in het verbeteren van het proces.Wanneer: donderdag 29 juni 2023,
13.45 tot 20.00 uur
Waar: HEIDENHAIN
Copernicuslaan 34, EDE

Het event bestaat uit korte workshops en voor
diner/ buffet wordt gezorgd.


  • Dormac
  • Dormatec
  • HEIDENHAIN
  • MKG
  • Supplydrive

Het programma

13.45 uur – 14.15 uur Ontvangst
14.15 uur – 14.45 uur Introductie
14.45 uur – 18.15 uur Workshops (30 minuten)*
Dormac
Dormatec
HEIDENHAIN
MKG
Supplydrive
Live demo
18.15 uur – 20.00 uur Buffet / diner

* U wordt in een groep ingedeeld en neemt deel aan alle workshops. Van 16.15 tot 16.45 is er een pauze.


Optimaal verspanen in uw digitale fabriek

Dormac - 5-assig bewerken
met DN Solutions

Tijdens deze presentatie wordt u meegenomen in de mogelijkheden van 5-assig bewerken met de verschillende type machines van DN Solutions. Laat u inspireren en bekijk welk type machine voor u de beste aanvulling van uw machinepark zou zijn.

Dormatec – Systemen voor procesoptimalisatie in de verspanende industrie

Met de monitoring- en beheersoftware StateMonitor kunt u in realtime de productiestatus van CNC-gereedschapsmachines bekijken. De programmalooptijd wordt direct teruggekoppeld naar het ERP pakket zodat we daar een nauwkeurige nacalculatie kunnen maken. Daarnaast lichten we uit hoe u met de Messenger functie binnen StateMonitor eenvoudig meldingen kunt versturen om het totale productieproces te beheren.

HEIDENHAIN – StateMonitor

Met de monitoring- en beheersoftware StateMonitor kunt u in realtime de productiestatus van CNC-gereedschapsmachines bekijken. De programmalooptijd wordt direct teruggekoppeld naar het ERP pakket zodat we daar een nauwkeurige nacalculatie kunnen maken. Daarnaast lichten we uit hoe u met de Messenger functie binnen StateMonitor eenvoudig meldingen kunt versturen om het totale productieproces te beheren.

MKG - ERP software / planning

MKG neemt u mee op weg naar de digitale fabriek. Samen met de partners HEIDENHAIN, Supplydrive, Iscar, Dormac en Dormatec demonsteren we hoe de orders door de MKG ERP gaan met een minimum aan menselijke handelingen. Wat we hier laten zien is nu al mogelijk. Wat wel een voorwaarde hierbij is: samenwerken met de partijen die we in de fabriek tegenkomen en natuurlijk gebruik maken van moderne technieken. In onderstaande afbeelding is het proces weergegeven wat tijdens de workshop zal worden gepresenteerd.
MKG zal de volgende zaken toelichten die ERP gerelateerd zijn:
• Valideren van automatisch ingelezen orders
• Planning van orders
• Documenten en planning digitaal op de werkvloer icm Shopfloor
• VC en NC overzichten mbv dynamische dashboards

We sparren daarna graag over uw volgende stap naar de digitale fabriek. We zien er naar uit om u te ontmoeten.

Supplydrive - koppelingen/ integraties

Uw bedrijf heeft bedrijfsmiddelen zoals ERP, software, machines, interne logistiek en voorraadsystemen. Uw bedrijf staat ook ergens in de keten met bedrijven om u heen. Zowel intern als extern worden verschillende communicatiemiddelen gebruikt. Supplydrive helpt u, door samen uw interne middelen te integreren én te integreren met de keten om u heen. Hierdoor:
• bent u slim verbonden, extern én intern
• realiseert u verbeterde prestaties én minder fouten
• heeft u meer tijd voor samenwerken
In de workshop nemen we een kijkje in de toekomst, maar kijken vooral naar de mogelijkheden welke nu bereikbaar zijn en hoe u binnen uw bedrijf de volgende stap kunt zetten. Huiswerk:
Wilt u actief aan de slag? Schrijf dan eens op welke middelen en processen u bij uw bedrijf ziet. Zowel intern als extern.

Denk hierbij aan ERP Software, tekensoftware, CAD/CAM, mensen, machines, meetmiddelen, robotbelading, voorraadkasten, logistiek, Word/Excel, klantenportalen, uitwisselingsmanieren van orderdata met klanten en leveranciers.

Live Demo

Hier komen de workshops samen. U krijgt een live demonstratie van optimaal verspanen in een digitale fabriek. De kracht van alle deelnemers gebundeld. De demonstratie vindt plaats in het applicatiecenter. Waarbij de samenwerking tussen MKG, HEIDENHAIN, Dormac en Dormatec zichtbaar wordt door gebruikt te maken van de koppeling van Supplydrive. De applicatie engineers Gibran Khan van Dormac CNC Solutions en Carmen Nales van HEIDENHAIN nemen de demonstraties aan de 5-assige DN Solutions DVF5000 bewerkingsmachine voor hun rekening.