Terug
Vooruit

Minifabriek met BMO, Hagoort, Renishaw en MKG

vrijdag 04 november 2016

Hoe produceer je snel en efficiënt een wijnstop van productieorder tot eindcontrole? De vier METAVAK-exposanten hebben dat in november op het Demoplein getoond in hun gezamenlijke, verregaand geautomatiseerde minifabriek.

De robot van BMO vormt het hart van deze productiecel. Hij stelt zichzelf automatisch in op elk gewenst product. Door de gestandaardiseerde Industrie 4.0 connectie interface kan deze robotcel eenvoudig worden gekoppeld worden aan ieder ERP systeem. De minifabriek toont de connectie met MKG ERP. Door de connectie met MKG kunnen de geplande productieorders automatisch worden ingelezen, evenals de betreffende productinformatie. Dit resulteert in extreem korte insteltijden voor de robot. Binnen 1 minuut wordt de robot klaargezet voor productie. Deze nieuwe jobmanager software van BMO wordt hier gepresenteerd. Deze software maakt gebruik van 3D visualisaties om de foutkans van de gebruiker tot een minimum te beperken.

De robot stelt automatisch zijn grijpers af voor het gewenste product en gaat de draaibank beladen. Na het produceren van het product neemt de robot het eindproduct uit en laat het automatisch graveren op een naald markeerapparaat van Hagoort. Zodra de markering is aangebracht wordt het product teruggelegd in de lade. Als de geproduceerde batch gereed is koppelt de BMO jobmanager de geproduceerde tijd terug naar het MKG ERP systeem. De producten kunnen uit de lades van de robot gehaald worden, waarna ze gemeten worden op een meetopstelling van Renishaw.