Terug
Vooruit

MKG Smart Industry add-ons op de Nederlandse Metaal Dagen

maandag 03 april 2023


Sinds 2021 beschikt MKG5 over de API, een zeer belangrijke ontwikkeling voor onze klanten. API is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee toepassingen realtime met elkaar kunnen communiceren. Hiermee is het mogelijk om gegevens uit de MKG database vanuit een externe applicatie op een gestandaardiseerde wijze te benaderen: lezen, schrijven, verwijderen. Het gebruik is volledig beschermd en te autoriseren; zie het als een soort elektronische externe gebruiker van de software met alle mogelijkheden en autorisaties die een normale MKG gebruiker ook heeft.

MKG API


MKG tekent partnerships met partijen die je bij veel metaalbedrijven zult tegenkomen. Als MKG-klant kun je zo eenvoudiger interessante stappen nemen richting de digitale fabriek. Op De Nederlandse Metaal Dagen die in het teken staan van Smart Manufacturing, zijn enkele van deze koppelingen live te bekijken.


Virtutec: Salcon

Salcon is een softwareoplossing die is toegespitst op gebruik in de sales en de marketing. Met Salcon laat je klanten snel en levensecht zien waarover het gesprek gaat. Door gebruik te maken van de digitale twin kun jij je klanten van over de hele wereld kunt laten ervaren hoe jouw producten werken en toepasbaar zijn in de klant’s eigen omgeving. Op deze manier kunnen klanten zich goed verdiepen in projecten en toepassingen alvorens ze overgaan tot aanschaf, hetgeen de kans op fouten elimineert en daardoor tijd en geld bespaart. Middels de nieuwe API-koppeling is het mogelijk om de geconfigureerde samenstellingen direct in MKG te uploaden, waarna offerte en verdere stappen via MKG uitgevoerd kunnen worden.

MKG API
www.virtutec.io


LAC: Smart Welding Factory Platform

Met het SWF-platform kunnen bedrijven op basis van een 3D STEP-bestand automatisch alle merken lasrobots programmeren, het product toetsen op maakbaarheid en energieverbruik in kaart te brengen. De API-koppeling met MKG ERP maakt het nu ook mogelijk om voor bijvoorbeeld offertes automatisch kostprijscalculaties te maken en de capaciteitsplanning te flexibiliseren.MKG API

www.lac.nl


Arkoni: Meetmiddelenbeheer

De app van Arkoni maakt Excel-lijsten met meetmiddelen overbodig en biedt de mogelijkheden om het beheer van meetmiddelen op een hoger niveau te tillen en te bewaken. Overschrijding van kalibratie wordt gesignaleerd en er is altijd een actueel overzicht van alle keuringen en meetmiddelen binnen je bedrijf.

www.arkoni.nl


ICS Vertex: scannerICS-Vertex-scanner

ICS Vertex kan complete scan- en etiketoplossingen verzorgen met intelligente scanners, waarmee in MKG bijvoorbeeld handelingen als partijverplaatsingen, voorraadtellingen, materiaaluitgifte en het gereedmelden van orders kunnen worden verricht.

www.icsvertex.nlWe hebben niet alleen met bovenstaande partijen een partnership. We zitten momenteel in een ontwikkelfase samen met onder andere:Alle ontwikkelingen hierover lees je op onze website en in de nieuwsbrief.