Terug
Vooruit

MKG in de cloud of lokaal

dinsdag 12 februari 2019

Om de ERP-software van MKG te kunnen gebruiken heb je een server nodig. Dat vereist periodiek beheer, zoals het zorgdragen voor back-ups en het installeren van updates. Dit kan lokaal in eigen beheer, maar het beheer kun je ook uitbesteden. Met de huidige technieken zijn er voor de MKG5 versie drie opties: lokaal, de private cloud of de MKG Cloud. MKG3 is alleen beschikbaar in de MKG Cloud.

MKG CloudLokaalPrivate cloud/hosting

Verantwoordelijkheid server (aanschaf, beheer)

MKG

klant of haar systeembeheerder

cloud leverancier v/d klant

Verantwoordelijkheid back-up

MKG

klant of haar systeembeheerder

cloud leverancier v/d klant

Uitvoer updates

MKG

klant of haar systeembeheerder

door klant of haar systeembeheerder

Beschikbaarheid ERP applicatie

MKG

klant of haar systeembeheerder

cloud leverancier v/d klant

Schaalbaarheid bij groei of krimp van het bedrijf (servercapaciteit)

flexibel

minder flexibel

flexibel

Goede internetverbinding

vereist

minder van belang

vereist

Thuis of extern werken

ja

alleen met extra technische voorzieningen

alleen met extra technische voorzieningen


Uptime en downtime

De afhankelijkheid van een bereikbaar ERP-pakket neemt in het huidige bedrijf alleen maar toe. Clouddiensten kunnen de beschikbaarheid van de applicatie vergroten en je tegelijkertijd op dit gebied ontzorgen. Niet elke ERP-leverancier heeft haar softwarearchitectuur geoptimaliseerd voor cloudtechnieken. MKG acht beschikbaarheid en beheer van groot belang en heeft hier bij de bouw van de applicatie volledig rekening mee gehouden.


ERP in de cloud is ook:
"Zonder extra voorzieningen, thuis of extern toegang tot jouw ERP pakket, zolang je maar een goede internetverbinding hebt."


Wat is goedkoper?

Je zult alle huidige zichtbare én onzichtbare kostencomponenten transparant moeten maken en een optelsom moeten maken. Feitelijk betaal je in de cloud voor beschikbaarheid en zekerheid en hoef je jezelf geen zorgen meer te maken over uptime, updates, onderhoud en de schaalbaarheid van je infrastructuur. Een betere vraag is dan: hoeveel is deze ontzorging ons waard?

Wat is de meest geschikte oplossing?

Een eenduidig advies is eigenlijk niet mogelijk. Een cloudoplossing is niet een doel op zich. Belangrijk is dat je een omgeving kiest die het best past bij jouw bedrijfscontext.

Wil je meer weten? Laat je bellen over de mogelijkheden door onze afdeling verkoop: