Terug
Vooruit

Introductie Smart Machining Platform tijdens vakbeurs METAVAK.

vrijdag 27 september 2019

Het Smart Machining Platform is een nieuw initiatief van in totaal negen bedrijven. Het platform is er voor alle verspanende bedrijven die vragen hebben of geïnformeerd willen worden over de toekomst van hun vakgebied. Tijdens de METAVAK wordt het Smart Machining Platform geïntroduceerd.

DMG Mori, BMO Automation, Haimer, SCHUNK, CNC-Consult, Iscar, Heidenhain, MKG en Supplydrive presenteren gezamenlijk een compleet productieproces op het demoplein van de METAVAK. Op het plein worden verschillende machines, software en apparatuur in werking gezet om zo het volledige Smart Machining proces te demonstreren.

Hierbij worden onder andere de volgende zaken ingezet: voorinstelapparatuur van Haimer, een 5-assig bewerkingscentrum DMU50 van DMG Mori, een Platinum 50 Sideloader beladingscel van BMO Automation, ERP-software van MKG en integraties met Supplydrive, software van CNC-Consult en gereedschappen van Iscar en bedrijfsmiddelen van SCHUNK en Heidenhain. Daarnaast geven experts van de negen bedrijven continu uitleg aan de bezoekers over het productieproces. De nadruk op het plein ligt op het overdragen van kennis over verspaning en de verschillende mogelijkheden.

De toekomst


Het Smart Machining Platform tracht een toekomstbeeld te schetsen over hoe de verspanende fabriek er morgen uit kan zien. Onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht zijn Smart Industry, Industry 4.0, automatisering en 24/7 productie.

In de toekomst gaat het platform workshops geven en worden er seminairs georganiseerd. Maar bovenal zorgt het platform voor het samenbrengen van verspanende bedrijf met vragen over de toekomst van de verspanende industrie.


Lid worden?


Kijk voor meer informatie op www.smartmachiningplatform.nl. Via de website kunt u zich aanmelden voor het Smart Machining Platform. Lid worden is volledig gratis en u wordt meerdere keren per jaar uitgenodigd voor het bijwonen van workshops en seminairs.

Meer informatie en registratie METVAK:


Bezoek het Smart Machining Platform tijdens de METAVAK van 8 tot 10 oktober 2019 in evenementenhal te Gorinchem. Bestel hier uw gratis ticket eenvoudig en snel.